FYSIOTERAPIA

Aloitan aina ryhdintarkastelusta nähdäkseni mahdolliset ryhtivirheet kuten esim skolioosin sekä tarkastelen lihastasapainoa  nähdäkseni mahdolliset lihas kireydet ja toisaalta myös lihakset joissa lihastonus on alentunut.

Tämä läpikäynti on tärkeää, koska asiakkailla on eri ongelmat/vaivat ja erilaiset edellytykset riippuen kehon vaivasta/vaivoista.

Se hoito, jonka suoritan, perustuu siihen mitä sinä ja sinun kehosi tarvitsevat.

Monasti kireiden pehmytosien, kuten lihasten, jänteiden, lihaskalvojen (faskian) käsittely alkajaisiksi auttaa sinua voimaan paremmin ja tätä kautta myös ryhti ja lihastasapaino paranevat.

 Eri pehmytosakäsittelyjen lisäksi käytän myös ultraääntä (syvälämpö),  lihasvenytyksiä sekä manuaalisia venytyksiä nivelille. Käytössäni on myös TNS-laite (transkutaaninen hermostimulaattori), joka toimii kivun lievittäjänä.

Tarvittaessa annan kotiohjeita kuten venytyksiä, harjoitteita lihasten vahvistamiseksi sekä liikunta suosituksia.

Tänä päivänä painotetaan liikunnan merkitystä eri muodoissa ja toki se on tärkeää, mutta näen että yhtä tärkeää on löytää oma sisäinen tasapaino rentouden, rauhoittumisen ja sisäisen rauhan kautta.

Hengitys ja hengitysharjoitukset ovat hyvä keino löytää sisäistä tyyneyttä.

Hengitys muuttuu eri tunnetiloissa,  mutta varsinkin negatiivisissä tunnetiloissa joihin lukeutuu mm.: liiallinen stressi, vihan tunne, liiallinen väsymys jne. Eli tarvittaessa käyn läpi eri hengitysharjoituksia ja rentoutusharjoituksia kuten lihasten rentouttaminen, visualisointi kuin myös meditaatio, se mikä sopii parhaiten sinulle.