LYMFATERAPIA

LYMFATERAPIA

Lymfaterapia on erinomainen käsittelymuoto jos kärsit turvotuksesta, tarvitset kivunlievitystäja rentoutumista.Käsittelyssä stimuloidaan kehon omaa imunestekiertoa kevein rytmisin  ja pumppaavin ottein. Se ylimääräinen neste joka kudoksissa on nousee imusuonia pitkin kulkeutuen edelleen kehon nestekiertoon. Käsittelyyn kuuluu myös liikehoito sekä ihonhoito ja tarvittaessa painehoito.

Lymfaterapia vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon, kehon omaan rentoutusmekanismiin.

Lymfaterapia aktivoi nk. parasympaatista hermostoa, joka on kehon oma sisäänrakennettu ”rentoutusmekanismi”. Kun parasympaatikusta stimuloidaan lihasjännitys alenee, pulssin tiheys ja verenpaine laskevat, hengitys syvenee ja rauhoittuu, ruuansulatus paranee ja stressihormoonien kuten adrenaliinin taso laskee ja toisaalta  kehon omat ”voi hyvin” aineet kuten endorfiinit kohoavat veressä.

Jatkuvassa kohonneessa stressissä ns. sympaattinen hermojärjestelmä on aktivoitunut ja asettaa ihmisen ”taisteluvalmiuteen” lisäten hengitystiheyttä ja pulssia, lihakset jännittyvät, verenpaine nousee, ruuansulatus heikkenee jne. Eli lymfaterapialla voidaan luonnollisin tavoin vaikuttaa stressin negatiivisiin seurauksiin kehossamme.

 

Turvotus on imusuonijärjestelmän häiriötila.

Turvotus voi syntyä toiminnallisista seurauksista, häiriötilasta laskimo- tai lymfakierrossa, syöpäleikkausten jälkitilan, muiden kirurgisten toimenpiteiden jälkitilan tai raskauden yhteydessä.

Lymfaterapia on hyvä hoitomuoto leikkausten jälkeen ja eri liikuntaelimistöön kohdistuvien sairauksien hoidossa.

Lymfaterapia on hyvä hoitomuoto jos sinulla on vammoja kutenluumurtumia, hematoma, niveltenvenähdyksiä, lihasvenähdyksiä, palovammoja tai leikkausten jälkitiloja.

Leikkausten jälkeen hoitoa suositellaan mm. leikkausarpiin, leikkausarven liikakasvuun, säärihaavoihin tai diabeteksesta johtuviin säärihaavoihin.

Myös jos sinulla on jokin krooninen sairaus kutenreuma, nivelkulumia, fibromyalgia tai ruusu.

 Huom! Jos sinulla on akuutti infektio, syvä laskimotukos tai meneillään oleva syöpähoito, silloin lymfahoitoa ei anneta.

Manuaalinen lymfaterapia on kansainvälisesti tunnettu hoitomuoto jonka kehitti tohtori Emil Vodder.

Et tarvitse lähetettä jos kyseessä on ennaltaehkäisevästi annettava lymfaterapia mutta lääkäri voi antaa lähetteen lymfaterapiaan jos sinulla on rintasyöpä( tai jokin suurempi kirurginen toimenpide),  sädehoito nivuseen, lantion alueelle tai kainaloon, krooninen infektio (lähinnä erysipelas eli ruusu) tai synnynäinen imunestekierron häiriö.

 Enemmän tietoa lymfahoidosta saat www.lymfa.net.