AKUPUNKTIO

AKUPUNKTUR

WHO:(Maailman Terveysjärjestö) mukaan tätä hoitomuotoa voidaan tehokkaasti käyttää mm.: kipuun, päänsärkyyn, pahoinvointiin, migreeniin, huimaukseen, ruuansulatus-ongelmiin, ummetukseen, vaihdevuosiin, uni-ongelmiin, rauhattomuuteen, ahdistukseen, väsymykseen, stressiin jne.

Minulla on 3-vuotinen koulutus akupunktiosta perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä (TCM). TCM on yli 2000 vuotta vanha menetelmä ja sen juuret ovat vanhassa Kiinassa. TCM:ää käytetään sekä idässä että lännessä eri tyyppisissä sairauksissa ja vaivoissa.

 Se akupunktio käsittely jonka tarjoan perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen jonka tunnusmerkkinä on kokonaisvaltainen (holistinen) näkemys ihmisestä. Eli alku-haastattelun jälkeen tarkistan myös kielesi ja käytän kiinalaista pulssi diagnostiikkaa terveydentilasi määrittämiseksi. Näiden perusteella teen diagnoosin ja hoitosuunnitelman.

Hyvin ohuet neulat asetetaan tiettyihin akupisteisiin ja hoidon tavoitteena on tasapainottaa kehon Qi (energia) joka virtaa meridiaaneja pitkin (energiaratoja).

TCM:ssä TERVEYS on yhtä kuin TASAPAINO ja SAIRAUS on EPÄTASAPAINO.

Epätasapaino on useimmiten yhdistettynä osin ”jumiin” ja osin heikkouteen/puutteeseen. Akupunktiolla voidaan vaikuttaa tähän epätasapainoon ja tätä kautta saavuttaa tasapaino/terveys.

Neulojen lisäksi teen myös toisinaan kiinalaista  moxa – käsittelyä (lämpöhoito) akupunktion yhteydessä. Hoitokerta kestää 45-60 min. Hoito tapahtuu makuuasennossa. Hoidon aikana pidän silmällä vointiasi.

TCM:ssä hoito suosituksena on 10 kertaa mutta lukumäärään vaikuttaa suurelta osin ongelmasi sekä miten herkästi saat hoitovasteen käsittelystä.

Ravinto on tärkeä osa hyvinvointia ja annan myös ravinto suosituksia sinulle tarvittaessa.